Kan man använda fax/modem över IP telefonin.

Ja, det går bra att använda fax både mot det gamla telenätet och mellan IPfon kunder. Fax och Modem är dock väldigt känsligt för störningar på IP trafiken. Tänk därför på att inte samtidigt ladda ner stora filer från nätet när du faxar. ISDN utrustning går inte att använda i IPfon nätet.

Behöver du faxa internationellt behöver du begära att du skall ha premiumanslutning för utlandssamtal, annars fungerar inte faxen.

För modem behövs följande inställningar göras i telefondapatern under den linje modemet är anslutet till

• Prefered Codec: G711a
  • Use Pref Codec Only: yes
  • Echo cancellation: disabled
  • Jitter Buffer Adjustment: disabled