Det går inte att ladda upp filer till webben via skript

Detta fel kan bero på 4 saker:

1. Du har inte rätt att köra skript

För att kunna ladda upp filer via olika sorters skript som asp, asp.net och php krävs att webbplatsen inte är en Liten Webb.

1. Fel sökväg är angiven

Kontrollera att den angivna sökvägen för uppladdningen är korrekt angiven. Vill du ladda upp filer till en destination någonstans inom din webbplats (i mappen www och därunder) kan en sökväg relativ skriptet anges för destinationen.

Exempel:

Upload.asp ligger i mappen management i webbrooten.

Filer som ladddas upp skall hamna i mappen uploads som ligger i webbrooten

Destinationen kan då anges med utgångspunkt från webbrooten enligt följande: ”\uploads\<filnamn>”

Vill du ladda upp filer till en mapp i din hemkatalog (mappen utanför www) måste man istället ange den absoluta sökvägen till destinationen. Den absoluta sökvägen är alltid d:\inetpub\localuser\<kontonamn>.

Exempel:

Upload.asp ligger i mappen management i webbrooten.

Filer som ladddas upp skall hamna i mappen uploads som ligger i hemkatalogen.

Destinationen kan då anges med utgångspunkt från webbrooten enligt följande:  D:\inetpub\localuser\<kontonamn>\uploads\<filnamn>

1. Ditt konto har inte rätt rättigheter att skriva i destinationen.

Kontakta support för åtgärd.

1. Diskquotan för din webbplats är fylld.

Du kan se hur mycket diskplats din webbplats tar upp genom att logga in på kundwebben och välja webbadministration. Skulle du ligga på max, behöver du antingen rensa undan filer på din webbplats eller öka utrymmet. Är det en Liten webb innebär det en uppgradering till Mellan. Om din webbplats är en Mellan innebär det en uppgradering till Stor. Om din webbplats är en Stor, kan du köpa till utrymme. Kontakta oss per telefon eller per mail till forsaljning@serverhallen.com.

Standardvärdena för de olika webbplatserna är:

10 MB för Webbhotell Liten

50 MB för Webbhotell Mellan

500 MB för Webbhotell Stor