Hur ställer jag in Exchange att skicka utgående e-post via Serverhallen?

För att ställa in Exchange att skicka via port 26 med SMTP authentication gör så här. Denna beskrivning gäller för Exhange 2000 eller senare, tidigare versioner stödjer tyvärr inte möjligheten att ändra utgående smtp port.

1. Öppna Exchange System Manager
  2. Leta upp Default SMTP Server. Den ligger oftast under Servers, Protocol, SMTP.
  3. Högerklicka och välj egenskaper
  4. Välj fliken Deliver
  5. Klicka på knappen Outbound security
  6. Markera basic authenication samt fyll i ditt domännamn som username och det lösenord du fått av oss.
  7. Klicka OK
  8. Klicka på knappen Outbound connections
  9. Ändra TCP port till 26
  10. Klicka på knappen Advanced
  11. Fyll i mail.serverhallen.com på raden smarthost.
  12. Klicka OK två gånger för att stänga egenskaperna
  13. Stäng Exchange System Manager

På  Small Business server fungerar av någon anledning inte ovanstående. Gör istället så här.

1. Öppna Exchange System Manager
  2. Leta upp Internet Mail Connector. Den ligger under Servers, routing groups, first routing group
  3. Högerklicka och välj egenskaper
  4. Välj fliken Advanced
  5. Klicka på knappen Outbound security
  6. Markera basic authenication samt fyll i ditt domännamn som username och det lösenord du fått av oss.
  7. Klicka OK
  8. Välj fliken general
  9. Fyll i mail.serverhallen.com på raden smarthost.
  10. Klicka OK  att stänga egenskaperna
  11. Stäng Exchange System Manager