Kan jag använda min smartphone med iptelefonitjänsten?

Ja det är möjligt under förutsättning att din smartphone har en IP telefoniapp. Tänk på att välja en app som är säker så att ditt abonnemang inte kan utnyttjas utan din vetskap. Vi rekommenderar Bria från Counterpath som är en trygg leverantör. Din mobil måste också vara ansluten till internet via ett trådlöst nätverk (wifi) eller 3G/4 samt att du har ett abonnemang hos din mobiloperatör som tillåter Mobile VoIP. Fråga din mobiloperatör om du är osäker. Om du kan använda Mobile VoIP, tänk på att om du pratar mycket med iptelefoni i din mobiltelefon kan det ta slut på den mängd datatrafik som ditt abonnemang inkluderar. Extra datatrafik kostar för det mesta väldigt mycket så se till att du har koll på hur mycket du använder så du inte drabbas av obehagliga överraskningar när räkningen kommer.

Inställnigarna som behövs för att komma igång är normalt: sip proxy server, domän, användarnamn och lösenord. Kontakta support@swoscom.se om du behöver dessa uppgifter. Vi kan tyvärr inte assistera dig med att konfigurera din telefon annat än att du följer guiden nedan. De flesta ip telefoner följer samma mönster.

I Bria gör du så här.

1. Starta applikationen
2. Tryck på Add Account
3. Fyll valfria värden i Account Name och Display Name
4. Ange ditt kontonamn, lösenord och sip.serverhallen.com som domän.

Nu är ditt konto konfigurerat och du bör kunna ringa och ta emot samtal på mobiltelefonen.